KIÁLLÍTÓK

BM

Elektronizált ügyintézési oszlop – KIOSK

A szabadon kihelyezhető intelligens oszlopokon a mesterséges intelligencia integrálásának – a biometrikus arcképalapú azonosításnak köszönhetően az ügyfelek önállóan, ügyintézői közreműködés nélkül intézhetik ügyeiket. Az állampolgárok 400 terminált vehetnek majd használatba a közeljövőben, melyben 12 közigazgatási ügyet – köztük az okmányigényléseket is – intézhetik ezen eszközök igénybe vételével. 

Videó technológiával történő személyazonosítás (VKTA), teljes körű ügyfélkiszolgálás

A közelmúltban – Európában is egyedülálló módon – kialakításra került az ügyintéző és azonosított állampolgár között történő ügyintézés videocsatornán keresztüli lebonyolítását biztosító, folyamattámogató platform, amely megteremti a lehetőségét a személyes ügyintézés keretében intézett ügyek akár teljes kontingensének videocsatornán csatornán keresztül történő lebonyolítására. Emellett 2021. február 1-től bevezetésre került a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) felületén elérhető, biometrikus arcképösszevetésen alapuló azonosítás szolgáltatás, amelyet már nagy számban igénybe vesznek állampolgáraink. 

Virtuális Háziorvosi Rendelő Szolgáltatás (VHSZ)

A Virtuális Háziorvos Szolgáltatás keretében az orvos-beteg találkozók, háziorvosi vizsgálatok videó kapcsolaton keresztüli lebonyolítását tesszük lehetővé.A rendszer alkalmas arra, hogy ellenőrizze a vizsgálatra jelentkező páciens személyazonosságát, illetve lehetőséget biztosít arra, hogy a háziorvosok az Egészségügyi Szolgáltató térben található minden információ, illetve a rendszerhez illeszthető orvos diagnosztikai eszközök (vércukor,- véroxigénszint,-vérnyomás,- mérő, ekg stb) segítségével virtuális rendeléseket bonyolítsanak.

1818 Mesterséges Intelligencia Alkalmazások – ChatRobot

Mesterséges intelligenciát használó chatalkalmazások több működési logikával vannak jelen a piacon, melyek közül a 1818 a kollaboráns (hibrid) chatalkalmazást kezdte pilot üzemmódban használni. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a mesterséges és humán intelligencia kombinációjával történik a megkeresések kiszolgálása. A humán chat biztosítja a megfelelő minőségű válaszadást, ugyanakkor egyes – gyakran ismétlődő – témakörök automatizálhatók. Ahol a MI még nem tud teljes körű választ adni, ott a humán operátor chat-en belül is átveheti a beszélgetést. A MI támogatásával és szakértő validálása után, folyamatosan ezekre a kérdésekre is „megtanulja” a választ az alkalmazás, így a rendszer fokozatosan veszi át az ügyintézőktől a folyamatok teljeskörű kezelését.

Robert Bosch Kft.

Az 1991-ben alakult Robert Bosch Kft. értékesítési központként gépjárműalkatrészek, gépjármű-diagnosztikai készülékek, elektromos kéziszerszámok, termotechnikai berendezések és biztonságtechnikai rendszerek forgalmazási és vevőszolgálati feladatait végzi. A vállalatnál 2000 óta folyik fejlesztési tevékenység, az automata váltóvezérlés szoftverfejlesztésével foglalkozó üzletág portfóliójának bővítését követően alakult meg 2005-ben a Budapesti Fejlesztési Központ, amely az autóipari mérnökök számát tekintve több mint 2700 munkavállalóval Magyarországot Németország után a Bosch második legnagyobb európai fejlesztési helyszínévé tette. A Budapesti Fejlesztési Központ a Bosch világszintű fejlesztéseinek egyre hangsúlyosabb helyszíne, fontos szerepet játszik az automatizált- és az elektromos mobilitás fejlesztésében, emellett a Bosch csoport egyik legjelentősebb gépjárműelektronikai kutató-, fejlesztő- és tesztközpontja. A központban számos elektronikus járművezérlő rendszer és mechanikai alkatrész fejlesztését végzik. Ilyenek például az ABS, ESP, légzsák, motorvezérlő és automata parkolási rendszerek, valamint az elektromos meghajtás rendszerek és az elektromos motorok. Fejlesztési területei közé tartoznak még a műszerfalak és a vezetéstámogató rendszerek, amely utóbbiak utat nyitnak az önvezető autók megalkotása felé. Legtöbb esetben a kapcsolódó összes munkafázist itt végzik, ideértve a rendszer- és algoritmusfejlesztést, az elektromos és mechanikus tervezést, a szimulációt, továbbá a megbízhatósági ellenőrzéseket és teszteket is.A Bosch a mesterséges intelligencia területén vezető szerepet kíván betölteni azzal a célkitűzéssel, hogy 2025-re minden, a vállalat által készített termék mesterséges intelligencia alapú legyen, vagy az MI segítségével legyen fejlesztve, illetve gyártva. Ezen globális célkitűzéseket előmozdítva a Bosch Budapesti Fejlesztési Központ is kész cselekedni mobilitási megoldások üzletágában a fejlesztései során.

A fejlesztés, gyártásoptimalizálás illetve termékbe integrált MI megoldások területeiről kiemelve szeretnénk bemutatni az alábbi MI megoldásokat, amelyek a magyarországi fejlesztési központ által végzett tevékenységek: MI a gyártásban, a termékfejlesztésben és a termékbe ágyazott mesterséges intelligencia.

A magyarországi víziónk az, hogy a nemzetközi és hazai MI kompetenciára támaszkodva és azt egyaránt segítve, kölcsönösen hasznos együttműködéseket teremtve az MI gyakorlati használhatóságával formáljuk a mobilitás jövőjét.

www.bosch.hu

Ericsson

Az Ericsson Magyarország az ország egyik legnagyobb telekommunikációs és informatikai kutatással és szoftverfejlesztéssel foglalkozó vállalata. A magyarországi Ericsson tevékenységében példaértékű az oktatás–alapkutatás–alkalmazott kutatás–ipari megvalósítás láncolata. Magyar mérnökök szabadalmai meghatározóak a világ jelenlegi mobil- és vezetékes széles sávú internetes kommunikációt lehetővé tevő rendszereiben.

Az Ericsson Magyarország elkötelezett a hazai oktatás fejlesztése mellett. Kiemelt feladatának tekinti a tudomány nemzetközi kapcsolatainak erősítését, a hazai kutatás és felsőoktatás nemzetközi integrációját, a középiskolai és egyetemi képzés támogatását. Korszerű és tudományosan is időszerű témákban folytat többoldalú együttműködést különböző felsőoktatási intézményekkel. Az Ericsson képzésének témái az egyetemi tantervek részévé válnak. Az Ericsson 1700 fős hazai K+F igazgatóságán végzett csúcstechnológiát képviselő – 5G, IoT, Mesterséges Intelligencia, Cloud, Edge Computing – kutatás-fejlesztési tevékenység eredményei beépülnek az Ericsson csoport termékeibe, rendszereibe.

IBM

A mesterséges intelligenciával több évtizednyi tapasztalatai vannak az IBM-nek. Az első látványos eredmény óta – amikor az erre a célra megépített Deep Blue számítógép 1997-be legyőzte az épp regnáló sakk-világbajnokot, Garri Kaszparovot – hosszú utat járt be a fejlesztés. Napjainkban már az MI képességek natív módon beépültek a teljes IBM termékportfolióba, amely egyszerű formában teszi elérhetővé a mélytanulási és egyéb képességeket a vállalatok számára (AskHR robot, Cognitive Supply Chain Advisor 360, Cognitive Contract Application, Watson Cognitive Audit Tool).

ELKH Társadalomtudományi Kutatóközpont, Magyar Tudományos Akadémia Kiválósági Központ

A Kutatóközpontban 200 hazai és nemzetközi kutató vesz részt feltáró és innovatív nemzeti és nemzetközi kutatási projektekben a társadalomtudomány különféle területein. A Központ kutatási tevékenysége a szociológiára, a politikatudományra, a számítógépes társadalomtudományra, a hálózatkutatásra, a kisebbségek kutatására és a jogra összpontosít. A kutatók interdiszciplináris megközelítést alkalmaznak tudományos munkájuk során. A TK fő célkitűzései a magyar kutatás minőségének kiterjesztése Európára és azon túlra, a társadalomtudományi kutatás kiemelkedő regionális vezető szerepének betöltése, valamint hogy tudományos referenciapontként szolgáljon Magyarországon. A Központ kutatói aktívan részt vesznek számos nemzetközi projektben. Az MI-vel kapcsolatos kutatásaik többek között természetes nyelv feldolgozása, a topikmodellezés, a kapcsolatháló-elemzés, a szenzoradatok elemzése, valamint az MI társadalmi és jogi hatásának témáit ölelik fel.

milab.tk.hu

Machine Intelligence

A Machine Intelligence Zrt. 2019-ben alakult azzal a céllal, hogy gépi látás és méréstechnikai problémákat oldjon meg deep learning technológiák segítségével az ipari és a szolgáltató szektorokban. Fő termékük a MInD szoftver platform, melynek segítségével mérnökök gyors és pontos deep learning megoldásokat fejleszthetnek és tarthatnak karban. A platform segítségével a cég mérnökei egyedi megoldásokat fejlesztenek megrendelőik számára, valamint konzultációs és annotációs szolgáltatásokat is nyújtanak.

mi.services/hu

MEDINNOSCAN

A MedInnoScan Kft. 2017 óta foglalkozik egészségügyi diagnosztikai mesterséges intelligenciák fejlesztésével. Projektjeik között megtalálható a krónikus sebek klasszifikációja, a térd porc geometriájának meghatározása és a teledermatológia is.

medinnoscan.com

Nokia

A Nokia globális technológia cégként élen jár innovatív távközlési megoldások és szolgáltatások fejlesztésében. A Nokia Bell Labs kutatási-fejlesztési részleg tevékenységéhez olyan áttörések fűződnek, mint a tranzisztor, a lézer vagy a UNIX operációs rendszer, amelyek továbbfejlesztett formában mind részei nem csak a mindennapjainkat kiszolgáló információs rendszereknek, de az újgenerációs 5G hálózatoknak is. A Bell Labs kutatásai hozták létre a mesterséges intelligencia egyik meghatározó modelljét, a konvolúciós neurális hálózatokat is, amelyek megalapozták az önvezető autók egyik alapképességének számító gépi képanalízist és alakfelismerést. A mesterséges intelligencia alkalmazása egyre inkább teret nyer a hálózatok üzemeltetésében és fejlett öntanuló módszereket kívánó automatizálásában, a szolgáltatások fejlesztésében, személyre szabásában, valamint a hálózati hibák vagy előre nem látható működési jelenségek előrejelzésében, gyors feltárásában és javításában. A Nokia Bell Labs magyarországi csoportja is számos, mesterséges intelligenciát alkalmazó innovációt hozott létre, mint a hálózati adatokat önállóan elemző, rejtett hibákat feltáró algoritmusok, vagy a hálózatba kapcsolt járművek szenzorain végzett jármű-, vezető-, forgalom- és úthálózat-analitika.

www.nokia.com

PTE Inno-Capital Kft.

Az Alkalmazott Adattudományi és Mesterséges Intelligencia Csoport egy PTE-székhelyű interdiszciplináris fejlesztőcsapat. Azért jött létre, hogy a legújabb gépi tanulási és mesterségesintelligencia-technológiák gyakorlatba ültetésével felgyorsítsa a technológia- és tudástranszfert a régióban. Ennek keretében új alkalmazások és szolgáltatások fejlesztése áll a tevékenységük középpontjában. Számításigényes mesterségesintelligencia-modellek fejlesztésén dolgoznak, valamint a Pécsi Tudományegyetem Microsoft Mesterséges Intelligencia Tudásközpontjának technikai vezetését is ellátják. Emellett több nemzetközi fejlesztőcsapattal is jó kapcsolatot ápolnak. Megvalósítottak egy egyedülálló magyar nyelvű mesterségesintelligencia-megoldást, amely a 10. ilyen modell a világon, továbbá tudomásuk szerint nálunk található a legnagyobb, gépi tanuláshoz felhasználható gyógyszer- és tablettakép-adatbázis is. Microsoft Azure-alapú megoldásaik gyors fejlesztést és skálázhatóságot garantálnak ügyfeleik számára. Mindemellett igény esetén természetesen on-premises megoldásokat is kínálnak. Piaci jelenlétünket a PTE Inno-Capital Kft. biztosítja.

innocapital.pte.hu

RoboRobo

A magyarországi központú csapat kiemelkedő teljesítményét annak köszönheti, hogy chatbot alkalmazásait felhasználói élmény fókusszal fejleszti. Küldetésük, hogy a chatbotok segítségével áthidalják a programok és az emberek között húzódó akadályokat. Saját fejlesztésű keretrendszerükön működő chatbotjaikat többek között piacvezető e-commerce cégek, világbajnokságok, sportklubok, állami szervek, startupok hasznosítják. Indulásuk óta több, mint 1 millió magyar felhasználó alkalmazta chatbotjaikat, akik 52 milliónál is több interakciót generáltak.

roborobo.hu

SE EMK

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ azzal a céllal jött létre, hogy felkészítse programjainak résztvevőit az egészségügyi rendszer és az egészségügyi szervezetek menedzsmentjére.  Európában is ismert vezető intézményként tartják számon, számos egészségügyi rendszer fejlesztésével, egészségpolitikai kérdésekkel, akár egészségügyi adatbányászattal vagy az egészségügy digitális transzformációjával foglalkozó kutatási, szakmai fejlesztési program részeseként.  A Semmelweis Egyetemen a COVID-19 pandémia miatt létrehozott Digitális Egészségügyi és Adathasznosítási Csoport az Egészségügyi Menedzserképző Központ irányításával működik, melynek feladatai között szerepel a járvány megfékezés potenciális lehetőségeinek feltérképezése, illetve az, hogy ezeknek a megvalósításában hogyan tud az egészségügyi adattudomány, a BigData és a hálózatkutatás módszertanára építve segítséget nyújtani. Olyan vezetői információs rendszer került kidolgozásra, mely a népességmozgást monitorozza több mint kétmilliárd mobilcella információval összefüggő adatsor alapján. A Semmelweis Egyetem a Mesterséges Intelligencia motorja a népegészségügyben. Az adattudományi technológiai fejlesztések az egyik legfontosabb innovációs területek az egészségügy digitális átalakulásában és intenzív munka folyik annak érdekében, hogy a diagnosztika mesterséges intelligencia támogatást kapjon.

semmelweis.hu/emk

Stratis Vezetői és Informatikai Tanácsadó Kft.

A Stratis piacvezető a hazai, magyar tulajdonban lévő üzleti és informatikai tanácsadó cégek között. Fókuszukban a vállalati üzleti eredmények maximalizálása áll az informatikai megoldások és az adatvagyon hasznosításával. A stratégiai tanácsadástól az adatplatformok építésén át a mesterséges intelligencián alapuló megoldások fejlesztéséig rendelkezésre állnak több mint 100 fős szakembergárdájukkal és bő két évtizedes tapasztalatukkal. A szolgáltatások széles skálájának biztosítása mellett a Stratis jelentős fejlesztési tevékenységet is végez. Ennek eredménye a mesterséges intelligencián alapuló nyelvtechnológiát hasznosító A.N.I.T.A. dokumentumfeldolgozó rendszer, valamint Ipar 4.0 portfóliójuk, melynek fontos eleme a gépi látást alkalmazó minőségellenőrzési berendezésük.

A Stratisnál büszkék arra, hogy ügyfeleik nemcsak azért választják őket, mert tudják, hogy biztonsággal sikerre viszik az elképzeléseiket a legkomplexebb körülmények között is, hanem mert tudják, hogy egy lépéssel tovább is mennek majd. Ennek alapja a magas szakértelem mellett az az összetartó, egymást segítő csapat, és közös értékeik, mely a cég erejét adják.

stratis.hu

Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI)

A Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI) az ország legnagyobb és legsikeresebb informatikai kutatóintézete, a tágan értelmezett informatika tudományának műhelye, az adattudomány, az információtechnológia, a számítástudomány és rokonterületeinek nemzeti kutatóbázisa. Elsősorban az informatika műszaki-tudományos és matematikai kérdéseivel foglalkozik, de a kutatások kiterjednek mindazon területekre, amelyek az alapkérdésekkel kapcsolatban állnak. Az alap- és alkalmazott kutatás széles körű művelése mellett az intézet fontos feladata a megszerzett speciális ismeretek hasznosítása a kutatás-fejlesztés, rendszertervezés és rendszerintegrálás, tanácsadás, szoftverfejlesztés területén. A 2020-ban indult új kutatásfinanszírozási rendszerben a SZTAKI a vezetője a Mesterséges Intelligencia és az Autonóm Rendszerek Nemzeti Laboratóriumoknak. A Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium (MILAB) feladata Magyarország szerepének megerősítése az MI területén.

sztaki.hu

T-Systems Magyarország Zrt.

A T-Systems Magyarország Zrt. hazánk piacvezető IKT-vállalata, a Magyar Telekom Csoport tagja. A piacon egyedüliként nyújt telekommunikációs szolgáltatást, IT-t és rendszerintegrációt egy kézből, ami ügyfeleinek egyszerre jelent megbízhatóságot, gyorsaságot, egyszerűséget, költséghatékonyságot és tervezhetőséget. Az integrált rendszernek köszönhetően nemcsak a megvalósítás, de az üzemeltetés és a karbantartás is gördülékenyebbé, kiszámíthatóbbá válik. Teljes körű IKT-kompetenciái mellett a T-Systems mélységi, szektorspecifikus tudással és tapasztalattal rendelkezik saját szektorán túl is. Stratégiai és transzformációs partnerként a T-Systems Magyarország Zrt. arra törekszik, hogy ügyfeleivel együttműködve olyan jövőtálló megoldásokat találjon, amelyek választ adnak a folyamatosan változó világ kihívásaira, ezzel is hozzájárulva ügyfelei hosszú távú versenyképességéhez.

t-systems.hu